Kakaonøddecreme, bedre end Nutella:
150 gr. tørrede dadler der skal lægges i blød i 2 dl. vand dagen før. Opbevares i køleskab
200 gr. hasselnødder 2 spsk. kokosolie 3-4 spsk. kakao ½ tsk. stødt vanilje (fra Urtekram) Endelig ikke vaniljesukker! Evt. lidt kogt vand Rist hasselnødderne i ovn ved 150 grader til de dufter og er blevet lidt mørkebrune, ca. 15 minutter. De må endelig ikke blive sorte. Læg dem i et viskestykke og rul dem lidt, så de løse skaller ryger af. Hasselnødderne hakkes helt fint i minihakker eller foodprocessor til massen samler sig lidt. (det kræver at knivene er skarpe, ellers bliver det bare til mel, men det er godt nok) Smelt kokosolien, evt. i vandbad, olien smelter meget hurtigt og kræver ikke megen varme. Dadlerne kommes i minihakkeren eller foodprocessoren sammen med vandet og hakkes til mos. Nøddemassen og kokosolien tilsættes og evt. lidt kogt vand hvis blandingen er for hård. Smag til med kakaoen og vanilje Tip: Har du glemt at lægge dadlerne i blød dagen før, skær dem ud i små stykker og kog dem ved lavt blus i 10 minutter. Så skulle de være bløde og til at mose. Tip: Du kan også bruge de friske bløde dadler, dem med sten. Så skal de ikke lægges i blød dagen før, bare udstenes og moses. Tip: Skal det være rigtig superlækkert, erstattes de ristede hasselnødder med 1½-2 dl. hasselnøddesmør. Det kan købes i de fleste helsekostbutikker |